Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden dokumalır. Bu malzemelerin taçı gün, yangın kapıları umumiyetle özel kaplama ve kapı menteşeleri gibi öteki yangın himaye özelliklerine sahiptir.

Mafevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlamlayabiliriz. Örneğin 120 an dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde olduğu kabil farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı yapım edebiliriz.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; makam nüshası 4’ü geçmeyen ve seans fakatçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde anayasa olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim strüktürlar şöyle sıralanmaktadır:

Çift kanatlı acil çıkış kapıları, auta çın açılan panik amerikan bar kullanılanarak imal edilerek yangın simultane yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara malik modeldir.

 Yangın merdivenleri dâhilen veya dışarıdan yapılabilmektedir. Dünyaardan meydana getirilen merdivenler daha az maliyeti ve belde kaybının henüz az olmasından dolayı daha çok tercih edilmektedir.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında kemiksiz olarak belirtilmiştir. Tüm detayların bulunmuş olduğu standartlar çizelgesine nazaran yangın merdiveni yapım geçirmek ve montajını hareket etmek binaların yangından korunması sinein elzemdir.

Kadim bünyelarda yapı dışlarına çelik veya yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni dokumalarda (mektep, aldatmaışdataş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya yandaki şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

Yangın merdiveni bapsı kullanmaında dikkat edilmesi müstelzim ilke bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem fiillevinin yitirilmemesi derunin hem bile merdivenin yalnızca amacı karınin kullanılabilmesi bâtınin bu unsura özen edilmelidir.

Hangi bünyelarda yangın merdiveni bulundurulması ile dayalı zorunluluk strüktürnın özelliklerine nazaran belirlenmektedir. Bunlar ortada yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı nüshası, mimarinın kullanma sınıfı üzere faktörler koygun olmaktadır.

Ayrıca, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.

Montaj sürecinde teknik olarak tüm kurallara akla yatkın şekilde yerleştirilen bir kanatlı yangın bapsı, dünyaarı akıllıca açılacak şekilde kullanılır.

Gereç: Yangın baplarında ekseriya çelik veya bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı daha dayanırlıklidir.

Diğer bir şarka ise bapların tamamıyla örtüsüz duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta için eğer yangın bapsı normal zamanlarda kapanmayacak ve bariz şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Birşunca firma ve şirkete bu alanda ihtimam veren firmamız, Yangın Merdiveni Kapısı jüpiter memnuniyetini ve gönül eminğini dikkate alarak itfaiye aracı onaylı yangın merdiveni tasarlamaktadır. Tasarladığımız bu kaçış merdivenleri imar denetimlerinde de tam hamiş almaktadır. 

Report this wiki page